Potek vpisa

Vpis v programe, za katere ni predviden preizkus glasbene nadarjenosti (predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, plesna pripravnica) bo potekal med 3. in 15. majem 2024 preko spletnega obrazca. Za uspešen vpis ni potrebno opraviti preizkusa glasbene nadarjenosti, edini pogoj za izvajanje programa je zadostno število vpisanih kandidatov. V primeru prostih mest bo omogočen dodatni vpis med 20. in 30. avgustom.

Otroci, ki se vpisujejo v programa glasba ali ples se najprej prijavijo na preizkus glasbene nadarjenosti. Pri prijavi je potrebno izbrati želeno glasbilo – lahko izberete do tri različna glasbila. Prijava za preizkuse glasbene nadarjenosti poteka v istem obdobju (med 3. in  15. majem) ter na istem spletnem obrazcu kot pri ostalih programih.

Prepis iz druge šole

Učenci, ki so znanje inštrumenta oziroma petja pridobili na drugi instituciji, se lahko prešolajo v Glasbeno šolo Nova Gorica pod pogojem, da izkažejo zadovoljiv nivo glasbene nadarjenosti. Preizkusi glasbene nadarjenosti za otroke, ki imajo predznanje inštrumenta ali petja se preizkuša na posebnem izpitu, kjer učenec, v dogovoru s komisijo, zaigra del med letom predelane snovi.

Od leta 2024 dalje se tudi za prešolanje uporablja isti zgoraj omenjeni spletni obrazec za vpis. Pomembno pa je v Opombe omeniti, da se gre za PREPIS IZ DRUGE ŠOLE.

dostopnost